Solvarmeanlæg


Overvejer du et solvarmeanlæg til dit sommerhus? Det er på sigt en billig og miljøvenlig energiløsning til opvarmning. I sommerhuse er der ofte ikke mulighed for at montere vandbårne radiatorer, og alternativet er derfor el-radiatorer, som både er dyrere og mindre energivenlige.

Fordele ved solvarmanlæg

Når du bruger solvarmeanlæg som varmekilde til dit sommerhus, får du følgende fordele:

  • Du får en mindre varmeregning
  • CO2 udslippet bliver formindsket
  • Du kan bruge solvarmeanlæg, selvom der ikke er have til sommerhuset
  • Minimal vedligeholdelse

Der er også alternative varmekilder i et sommerhus, f.eks. en luft til luft varmepumpe som varmekilde eller en brændeovn. Dog er brændeovn ofte ikke nok, hvis du bruger dit sommerhus i vinterhalvåret.

Hvad består et solvarmanlæg af?

Der er to dele i et solvarmeanlæg: Er solvarmepanel, som sidder på taget, og en varmtvandsbeholder, der opbevarer det varme vand, indtil du skal bruge det.

Selve solvarmeanlægget har en absorber til at absorbere solens varme. Den sidder under glaslaget i en isoleret kasse. Bag på denne finder du et rør, hvori der cirkulerer frostvæske, der overfører varmen fra solvarmepanelet til varmtvandsbeholderen ved hjælp af en cirkulationspumpe.

Hvordan fungerer et solvarmeanlæg?

Solvarmeanlægget opfanger solens stråler og producerer på den måde varme.

Når solens stråler rammer absorberen i solvarmepanelet, omdanner solvarmeanlægget solens stråler til varme. Frostvæsken bliver herefter varmet op, og rørene på bagsiden af solvarmepanelet gør, at varmen kommer videre ind i varmtvandsbeholderen, som er placeret i huset.

Hvis ikke solen skinner nok, og at der derfor ikke kan produceres varme nok, bliver centralvarmeanlægget aktiveret. Dette er også tilsluttet varmtvandsbeholderen.

Mere information om et solvarmeanlæg til dit sommerhus?

Kontakt os for tilbud på et solvarmeanlæg til dit sommerhus på 63 41 50 00. Vi rådgiver dig meget gerne og ser sammen med dig på, hvilke muligheder og løsninger der er for dig.

Niels E. Jensen ApS

63 41 50 00
post@niels-e.dk

Værkstedsvej 17,
5500 Middelfart

Oplysninger

Niels E. Jensen ApS Værkstedsvej 17 5500 Middelfart

Kontakt os