Alarmsystem til hjemmet og tyverisikring

Med et alarmsystem til hjemmet forebygger du indbrud i dit hjem. Det er meget ubehageligt at have haft indbrud i sin bolig – ofte er det allermest følelsen af, at nogle uvedkommende har brudt ind i hjemmet og rodet i personlige ejendele, som gør, at man bagefter kan være påvirket af situationen.

Rigtig mange venter med at få sat alarmsystemet i hjemmet op, til de har haft indbrud. Men hvad nu hvis du var lidt på forkant og rent faktisk kunne forhindre, at det overhovedet skete?

 

Mulighed for kombineret tyveri- og brandalarm

Et alarmsystem til hjemmet kan bl.a. være en tyverisikring af din bolig, hvor du har mulighed for at få besked, så snart der er indbrud i dit hus eller i din lejlighed. Dog kan et alarmsystem til hjemmet også være et kombineret system, hvor du f.eks. både har tyverialarm og brandalarm i ét og på den måde ikke har flere forskellige systemer, du skal forholde dig til, hvis du ønsker at sikre dig mod både tyveri og brand.

Husk, at hvis du eksempelvis i første omgang kun ønsker en tyverialarm, er det en god idé at overveje, om alarmsystemet på sigt skal kunne integreres med en brandalarm.

 

Alarmsystem til hjemmet tilpasset dit behov

Der er stor forskel på både alarmsystem og pris, alt efter om du bor i lejlighed, almindeligt parcelhus eller villa i flere plan. F.eks. er der ved tyverialarmer brug for flere sensorer, hvis der er tale om et hus eller en større villa. Der er ofte flere døre og vinduer, som tyven kan komme ind af, og dermed er der også behov for flere sensorer.

Hvis du f.eks. bor i lejlighed på 2. sal, har du behov for færre sensorer, da du ofte kun har brug for en sensor ved hoveddøren og en enkelt rumsensor. Dog skal du mere betragte bygningen som et hus og sørge for sensorer ved alle vinduer og døre, hvis du bor i stueetagen.

Omkostning ved alarmsystem til dit hjem afhænger naturligvis også af, om du udelukkende ønsker tyverisikring af din bolig eller ønsker at kombinere dette med andre alarmer.

 

Tyverisikring af bolig – system uden abonnement

Ved tyverisikring af din bolig, hvor du får en alarm uden abonnement sparer du penge, da du ikke har udgifter til vagtselskaber eller alarmcentraler. Når du vælger tyverisikring af din bolig med et system, der ikke har et abonnement tilknyttet, sørger din alarm for at give besked til de personer, du gerne vil have skal reagere, hvis der er indbrud hos dig eller risiko for det.

Systemet kaldes også en GSM alarm, og det er muligt at fjernstyre alarmen med et SIM-kort, som sættes i din alarm. Du er ikke bundet af et abonnement, og har kun en meget lav månedlig udgift på alarmens SIM-kort.

Dine udvalgte personer får en SMS eller et automatisk opkald, hvis din alarm bliver aktiveret. Ved nogle alarmsystemer er det også muligt selv at lave en rækkefølge på kontaktpersoner, så de får besked én efter én. Men det er ofte også muligt at give alle besked på samme tid, hvis der er indbrud.

 

Tyverisikring af bolig – system med abonnement

Ved tyverisikring af din bolig, hvor du får en tyverialarm med abonnement, skal du ikke selv tage stilling til alarmen. Tyverialarmen er forbundet til en vagtcentral, hvilket betyder, at professionelle vagter bliver sendt ud til dit hjem, hvis alarmen bliver aktiveret.

Et alarmsystem med abonnement er dyrere end et uden, men så får du også en professionel løsning til tyverisikring af din bolig, som altid fungerer, når du ikke er hjemme. Mange vagtcentraler vil undersøge, om der stadig er en indbrudstyv i dit hus og også sørge for at dække ødelagte vinduer og døre.